Jos ei täällä muuten niin ainakin puutarhassamme tapahtuu jatkuvasti uutta ja kaunista ja värikästä. Hiukan olen rapsutellut penkkien reunoja ja keskemmältäkin istutuksia kitkien viime kesän rikkakasvustoja. Kitkemistä täällä todella tarvitaankin, mutta en ota mitään ressiä siitä. ;)

 

Joka vuosi ihailen alppiruusun kukintaa, niin myös tänä vuonna. Aina yhtä ihana.

Kuvassa tunnelma on hiukan sekava, mutten millään raatsi kitkeä puna-ailakkia ja lemmikkiä pois kukkimasta. Näkyypä 'Haagan' edessä nousevan myös lehtosinilatvaa (näkyy ylimmässä kuvassa), joko sinistä tai valkoista. Sekin kasvi hyppelehtii sinne tänne puutarhassa. Aina sen mielestä kukkapenkki ei ole paras paikka ja usein jätänkin siemenestä leviäviä kasveja niiden valitsemilleen paikoille. Joskus innostun siirtämään sormustinkukkia ja maariankelloja pois ruohonleikkaajan tieltä.

Oranssikukkainen atsalea, näkyy ylemmässäkin sekavassa kuvassa etualalla. Rhododendron 'Aamurusko', gentinatsalea, ostin Mustilan arboretumin kahvilan valikoimista.

Mustilasta tämä keltainenkin atsalea, joku hybridi kenties, lapusta en saanut silloin ostohetkellä selvää. Atsaleathan tuoksuvat niin huumaavasti, vähän väliä kumarrun tuoksuttelemaan, kun oma 'laaksoni' on niin pieni ja matalakin vielä...

Kyllähän minä neulonutkin olen, Haruni alkaa lähestyä jo reunuskuvioon. Tilauksiakin on tekeillä.