Esittelyvuorossa tytön palmikkojakku. Loppusyksyllä aloitin tämän projektin neulomalla ensin mallitilkun. Kokeilin myös sileää neuletta koneellani, mutta siitä tuli liian tiukkaa vakiolankakoneellani. Ehkäpä joskus olisi mahdollista hankkia ihan uusi, tällainen vähän paksummille langoille suunniteltu kone. Joten vaihtoehdoksi jäi puikoilla neulominen. Eikä se ollut mikään harmillinen valinta. Lankaa oli oikein mukava työstää, eikä tilkkukaan löprähtänyt kastelun ja kuivumisen jälkeen, vaan pikemminkin jälki pyöristyi ja pinta pehmeni.

Mallin löysin SandnesGarnin Lanett Baby 0812 -esittelylehtisestä. Suomenkielisen ohjeen löysin sattumalta käsityölehtiäni selaamalla: Suuri Käsityölehti 1/2009. Ohjetta olen muokannut mieleisekseni, mm. nappilistan ja helman osalta, sekä tietysti silmukkämäärien jne suhteen kun kyseessähän ei ole ohjeen lanka.

Lanka Kauhavan Kangasaitan Inka, 50% merinovillaa ja 50% alpakkaa

puikot 3,5 Addi pyöröt

koko n. 116 - 120 cm

menekki vähän päälle 250 g

Lisäksi neuloin asukokonaisuuden Baby Born -nukelle.

Tässä poseeraa kummityttöni nukke. Nuttuhan on neulottu käsin edestakaisneuletta, mutta pöksyt ja pipon neuloin koneella. Resorista tuli ihan sopivaa suurimmilla säädöillä. Napit puuttuvat tästäkin jakusta, asiakas hankkii ne itse. Tulipa soma setti! Tupsutkin sopisivat mainiosti hatun kulmiin.

Lauantaina ja sunnuntaina on Lappeenrannan linnoituksessa joulumarkkinat. Ystävieni kanssa olemme varanneet paikan Katariinan torilta, melko keskeltä aluetta. Tervetuloa moikkaamaan meitä! Itse tosin olen paikalla vasta sunnuntaina, mutta tuotteitani on toki tarjolla molempina päivinä. Markkinoille aion tuoda myös satsin Pirtin kampalankoja erikoisväreissä. Kampalanka on miellyttävän pehmeää esim. asusteissa. Ja tietenkin myös hahtuvia, villoja sekä karstalankoja tuon, katsotaan vaan minkä verran saan mahtumaan niitä esille. 

Nyt aamupäivän kahveelle, sihteerini määräsi! :D