Kiitoksia kovasti kommenteistanne edelliseen aiheeseen liittyen!

Pikku hiljaa alan saada neulomistahtiani nopeutettua kesän jäljiltä. Tässä esittelen suuren suosion saaneen Baktus -huivin pitsisenä versiona. Tämä samoin kuin alkuperäinenkin Baktus soveltuu mainiosti yhdestä kerästä neulottavaan huiviin, tulipa se nyt ihan itsekin testattua.

 

Lacy Baktus, rav.link

lanka Utunan Imbi, väri Otavatar, 50% suomenlammasta ja 50% kotimaista mohairia

menekki 86 g, koko vyyhdillinen viimeistä metriä myöten

puikot 4,5 muistaakseni

Ensin aloitin 3,5 puikoilla mutta vaihdoin vähitellen isompaan kokoon, kunnes olin tyytyväinen tiheyteen. Tarkoitus oli huivin loppupuolella vaihtaa vastaavasti pienempiin, mutten malttanutkaan. Kärjistä tuli hiukan epäsymmetriset, muttei sitä käytössä kyllä huomaa!

Vallan ihanan tuntuista lankaa. Otin huivin heti käyttöön, jo 10 päivää sitten. Voisin neuloa toisenkin, jos ehdin. Oikein miellyttävä kaulahuivi!

Värikin toistuu kuvissa melko oikein.

Kuopus on jo kaipaillut syksyn mittaan uutta pipoa itselleen. Perjantaina kävimme ulkoiluvaateostoksilla ja näin sitten selvisi pipolle väritkin takin myötä. Tuossa jokunen tunti sitten suunnittelutiimi kokoontui pikaisesti, kun toiveissa oli saada pipo huomiseksi kouluun. Se kuuluisa viimetinka taas! No, hetken istuin kelkkaa liikutellen neulekoneen ääressä ja sitten sohvalla viimeistelemässä ja puolen tunnin kuluttua oli pipo valmis. Vähän höyrytystä ja lämmin pipo päähän ja kuvien ottoon!

Langaksi valikoitui vanhaa hyvää Novitan Merino Woolia lankahyllystäni, samaisesta jonka edessä nappasin "omapäisen" kuvankin. Oikeassa alareunassa pilkistää hiukan vaaleansinistä ja pinkkiä Woolia, muutenhan nuo langat ovatkin tässä kohtaa huonetta Pirtin 90 tex x 3 kampalankoja.

Malli ihan perusribbiä, ei sitä nyt mitään erikoisuuksia toivota. Valmiit silmukka- ym. luvut otin samanlaisesta kokonaan punaisesta vanhasta Nallelankaisesta piposta. Langanmenekki 57 g.

 

Hyvää yötä!