Nämä pääsiäispyhät tahtovat mennä useasti kuopuksen synttäreitä valmistellessa, kuten siis tänäkin vuonna. Eilen illalla sain melko paljon leivottua. Kakkupohjan ja perunajauhokakun sekä parsakaalipiiraita kaksi kappaletta. Kakkupohjan leivon aina perunajauhoista niin saan siitä samalla gluteiinittoman  yhtä vierasta ajatellen. Eikä tarvitse tehdä monia versioita erikseen. Lähes kaiken teen myös laktoosittomina. Niin ja lasten lempileivonnaiset eli mokkapalat leivoin myös.

Leipominen on myös lempikäsityötäni. Tänä aamuna ehdin leipoa juustosarviakin pari pellillistä. Suolaiset tekevät aina parhaiten kauppansa meidän synttäreillämme. Ennen kuin lähdimme anopille pääsiäisruokailuun täytin vielä kakkupohjan ja äsken sain koristelun kermapursotuksia lukuunottamatta valmiiksi. Jos ei meille valmiita neuleita juuri ostella kaupasta niin ei myöskään valmiita leivonnaisia. Nekin haluan tehdä itse.

Anopin herkkuja sulattelin iltapäivällä vielä puolentoista tunnin reippaalla kävelylenkillä.

Meillä on myös tapana tehdä ruoka pitkämatkalaisia varten joten potut ja porkkanat on kuorittu valmiiksi. Mureke valmistuu huomenaamuna.

Ensimmäiset vieraat saapuvat jo 10.30 aikaan, joten siinäpä keittelen sitten samalla kahvia ja muussipottuja.

Tänään anopilla aloitin huivin virkkaamisen, arvatkaa vaan kelle? No tyttärelle tietenkin. Eilisiin ostoksiin täytyi saada valkoinen huivi ja salomonin solmut taitavat olla nopein vaihtoehto kolmion muotoiselle kaulahuiville. Pikku kätköistäni löysin Novitan valkoista Woolia ja sitä aloittelin. Vähän piti alkua muistella mutta lähtihän se nopsasti sujumaan. Joskus syksyllä virkkasin solmuja viimeksi.

Huomenna onkin suhinapäivä. Tässäpä tämän iltaiset jorinat!

Hyvää yötä kaikille!