Näköjään jo perinteeksi on muodostunut esitellä tässä blogissa uusi huivi vapunaattona. Tämä huivi on lepäillyt olohuoneen lattialla pingoitettuna useamman päivän. Oli siis jo aikakin siivota lattia... Kuvaajankin sain bongattua ennen iltavuoroonsa lähtöä, sää nyt oli aurinkoinen ja tuulinen, joten lepatuskuvia tuli saaliiksi. Tähän valitsin yhden rauhallisimmista kuvista. Otin vielä lisäkuvia läheltä ja kaukaa terassin päälle levitetystä neuleesta.

Nyt kun on munkit paistettu ja simat ja kahvit tuoreiden munkkien kera nautittu, voinkin niitä sulatellessani esitellä tässä huivikuvia.

Lanka Pirtin kehräämön meleerattua karstalankaa 140 tex x 2, väri ruska 725

puikot 5 ja 5,5 KnitProt

koko 78 x 175 cm

paino n. 200 g

 

Reunuskuvio on kirjasta 'First Book of Modern Lace Knitting' (Marianne Kinzel). Alkuperäinen ohje on kokonaan pitsiselle pöytäliinalle nimeltänsä Springtime. Viime syksynä neuloin pienemmän samanlaisen huivin. Tässä reunuksessa meleerattu lanka pääsee mielestäni oikeuksiinsa, raidat aaltoilevat kauniisti. Keskustan sileää osuutta neuloin niin paljon, että sain reunuksen molemmin puolin lisättyä yhdet mallikerrat. Lisää lepatuskuvia Ravelryssa.

Edit: Huivi on lisätty myös Punomon puotiini!

 

Oikein hauskaa vappua kaikille!