Vielä yksi huivi esitteillä ennen sukkasadon alkua. Tämän jälkeen voisikin jo seuraavaksi olla siis sukkia tarjolla...

Tämänkin huivin aloitin sileänä.  Sellainen on helppo aloittaa milloin ja missä vain, jos ei ole tiettyä mallia heti mielessä eikä kaavioita vieressä. Neulomisen aikana voin sitten samalla miettiä uutta vaihtelua kuvioihin ja selata mallikirjoja ideoita etsien.

Ensin kuvasin huivin kuivuneella koivunlehtipedillä. Koska kuvio ei oikein erotu hyvin syksyisen kirjavasta alustasta, ripustin huivin lastemme "lintujen tähystystornin" seinälle. Vielä muutama vuosi sitten tätä rakennelmaa remontoitiin ahkerasti. Alaosan majan seinät ja ikkunat ja ovi vaihtuivat välillä päivittäin uuteen kohtaan. Joskus ovikin naulattiin kiinni ja majaan mentiin yläkautta tikapuita pitkin laskeutuen alas. Siinä saivat lapset toteuttaa ideoitaan! Naruja viritettiin kiipeilyä varten viereisiin puihin.

Huivin reunuksen kuviot nappasin kirjasta First Book of Modern Lace Knitting ( Marianne Kinzel ) Alkuperäinen ohje on pöytäliinalle, mutta sopii siis mainiosti myös villaiseen huiviinkin. Pöytäliinan ohje on nimeltään Springtime

Lanka Pirtin Kehräämön meleerattua karstalankaa 140 tex x 2, väri 723

Puikot 5 pitsiaddit

koko n. 62 x 130 cm

paino 130 g

TeSalle suuret kiitokset saamastani tunnustuksesta. Olen erittäin otettu tästä! :)  Saapi napata ken haluaa!!

Edit: Huomasin äsken saaneeni myös toisenkin tunnustuksen. Suurkiitos Mari! :)

Vielä reilu viikko tiivistahtista työtä. Olen jo todellakin loman tarpeessa! Vaikka lomaa ei vielä olekaan näköpiirissä niin työpäivät hiukan harvenevat, joten saan taas tarttua puikkoihin useammin ja neulekoneeseenkin töiden merkeissä.

Tässä vielä kuva takapihaltamme. Kuvasta saa paremman (no, enpä nyt tiedä) käsityksen tuosta majasta/tornista. Hallittu hoitamattomuus pihallamme kukoistaa edelleen...

Perunalaarissa tapaamme sukkien merkeissä. Sukkia siis kohta tikuttelemaan, vaikka lapasiakin jo tarvitsisi perheelle neuloa. Ensin kuitenkin huivia neulomaan! 

Pilkettä silmäkulmassa ja kuvassakin.

Terveisin Anne