Nämä hyppäsivät nopsaan puikoille ja nopsaan valmistuivatkin. Kummitätini oli saanut tällaiset taannoin lahjaksi. No, valmistustapa kiinnosti tietysti kokenutta tossujen neulojaa. Joskus vuosia sitten hän neuloi paljonkin tossuja jotka valmistettiin tasona ja lopuksi ommeltiin pohja ja takasauma kiinni.

Saimme tällaiset joululahjaksi silloin jokainen. Näitä punaisia alakuvassa olen vähän säästellytkin dokumentointia ja kokeilua varten. Lanka näissä Nallea, edestakaisneuleessa lanka kaksinkertaisena. En vain ole näitä vielä kokeillut neuloa.

Lupasin tutkia  uusia tossuja vähän tarkemmin. Ja lopputulos näkyy näissä oransseissa tossuissa.

Näissä on pohja neulottu tasona edestakaisneuleena ja sitten poimittu sivuilta sopiva määrä silmukoita ja jatkettu pyörönä loppuun ja varteen vielä resoria. Pakkohan näitä oli kokeilla, kirjoitin tädilleni suuntaa antavat ohjeet kyläreissulla ja itselleni myös muistiin samantien.

Tulipa kivat tossut! Varren resorikin on sopivan väljää tossuiksi, oivalliset vierastossut! Tosin nämä jäävät omia jalkoja lämmittämään.

Lanka on Korian tuliaisista 7-veikkaa, luonnonvalkoista löysin kotoani kaveriksi.

Puikot 3,5 KnitPicks(pro)t pyöröt magicloop -tekniikalla

lankaa kului 100 g

koko n. 37-39

Joskus selailtuani vanhoja ohjelehtisiäni hyllystä muistelin nähneeni ohjeenkin tuohon tasona neulottuun versioon. Uusi tutkimusretki oli tuottelias, ja lehtinen löytyikin!

Lehtinen on otettu varmaankin Anttilan lankaosastolta hiukka vajaat 10 v sitten! Tarkistin tuon Novitan kansikuvan ja lehti on 1/2001 numero.

Vapaapäivä on melkein vietetty, huominen ja juhannusaatto menevät töiden merkeissä. Lauantai ja sunnuntai ihan vapaata (Taas) ja viikko alkaa jälleen töiden merkeissä! Huivin ohjetta olen myös vähän ehtinyt työstämään.

Mukavaa keskikesää kaikille!