Nyt on selvä huivibuumi minulla meneillään. Täytyy saada erilaisia ja erivärisiä huiveja aikaiseksi. Käyttöä näille löytyy ihan omasta takaa kuten Aurakin jäänee myös omaan käyttöön. Tosin lahjalaatikkoni huivien osalta ammottaa tyhjyyttään. Sukkiahan olen sinne kevään kuluessa saanut joitakin kertymään.

Nyt siis:

Holvit -pitsihuivi
lanka Pirtin kehräämön 140 tex x 2 karstalanka
pyöröpuikot 5 KnitPicks Harmony
menekki 140 g
reikärivejä 19 kpl / puolisko
koko n. 180 x 80 cm


Eilisessä ilta-auringon loisteessa


Kaunis kärki.

Huiviin olen erittäin tyytyväinen. Kotimaista suunnittelua ja supisuomalaista lankaa. Hyvä Suomi! Tytär varasi tämän jo (tietenkin) itselleen syksyksi! Minä aion kyllä varata ensin itselleni omaan käyttöön kesän juhlien asusteeksi.

Vaikka lanka on paksuhkoa, huivi en erittäin ilmava ja keveä kokoonsa nähden. Lankaa kului reilu vyyhti. Tämä olikin aika pieni vyyhti. Pääasiassa huivissa on sävyä 73. Reunakuviota jatkoin sävyllä 75. Se on muuten saman värinen, mutta siinä on lisäksi tummempaa harmaata. Tämä tummempi harmaa osui juuri sopivasti tuohon ulkoreunaan. Kuvissahan sävy ei juuri erotu reunassa, mutta luonnossa kyllä.

Huivista halusin reilun kokoisen. Arvasinkin, ettei väri 73 tule pelkästään riittämään. Tiesin kuitenkin, että minulla on riittävästi väriä 75 jäljellä jostain vanhasta työstä. Sillä sitten jatkoin huivin neulomista. Jämäkerästäkään ei tarvinnut purkaa yhtään lankaa vaan liitos jatkui mainiosti. Valmiista työstä ei huomaa mitään liitoskohtaa.

Seuraava työ on myös huivi. Sitä ennen taitaa valmistua jotain muuta.

Mukavaa viikonalkua kaikille!